`

Website ontwerp en bouw

Waar moet u aan denken als u een website wilt (laten) maken? We hebben de belangrijkste punten hieronder even voor u op een rijtje gezet.


Ontwerp
Belangrijk voor een goed ontwerp:
- past het bij u of uw bedrijf? Elephant Webdesign let bij het maken van een ontwerp op de sfeer en uitstraling, en op wat u mooi vindt. En, misschien net zo belangrijk, wat juist niet.
- weergave: Elephant Webdesign zorgt ervoor dat de belangrijkste browsers (Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, etc). uw website laten zien zoals hij bedoeld is.

In plaats van een ontwerp dat speciaal voor u op maat wordt gemaakt, is het ook mogelijk te kiezen voor een zgn. template. Dit is een reeds bestaand ontwerp waarin uw logo en bedrijfsnaam ingepast worden en eventueel nog kleine aanpassingen mogelijk zijn (kleur, lettertype).

Tekst/Beeld
De tekst van uw website speelt een belangrijke rol bij de vindbaarheid op internet. Wij kunnen u adviseren bij het opzetten van uw teksten voor een zo groot mogelijke vindbaarheid. En als u het schrijven liever niet zelf doet, dan bestaan er ook nog specialisten in het schrijven van webteksten...

Beschikt u zelf over goede foto's of ander beeldmateriaal heeft, dan is dat natuurlijk ideaal. En anders kunnen wij u helpen met het vinden en/of bewerken van beeldmateriaal.

Domeinnaam en hosting
Er zijn veel providers waarbij u uw website kunt hosten (opslagruimte voor uw website kunt reserveren). De kosten van hosting kunnen nogal verschillen, net als de kwaliteit van de provider. Elephant Webdesign kan u adviseren bij de keuze van een provider en van een goede domeinnaam (de 'www.mijnnaam.nl'), en de registratie en hosting voor u regelen.

Een bestaande website aanpassen of onderhouden

Het kan zijn dat uw huidige website niet meer voldoet. U wilt bv een andere tekst of opmaak, de navigatiestructuur is niet logisch of u wilt liever zelf de website kunnen bijhouden. Soms gaat het om kleine ingrepen, soms om iets veel groters.


Wij kunnen u helpen een oplossing te vinden die bij uw wensen past. In overleg met u bekijken we welke mogelijkheden er zijn, maar ook naar wat de moeite waard is om te behouden.


Een website met CMS

Wanneer de inhoud van uw website regelmatig bijgehouden moet worden, kan het handig zijn om te kiezen voor een website waar een Content Management System aan gekoppeld is. Zonder dat u zelf veel van de techniek hoeft te weten, kunt u dan gemakkelijk de tekst veranderen, foto's toevoegen, nieuwsberichten opnemen, etc.


De kosten van een website met CMS zijn weliswaar op de korte termijn hoger dan voor een zgn 'statische website', maar u bespaart op langere termijn doordat u de wijzigingen zelf kunt doorvoeren.


Elephant Webdesign heeft veel ervaring met CMS Made Simple, een gebruikersvriendelijk open source CMS dat voor de gebruiker veel lijkt op een programma als Word.